Vragenuurtje met…Na 38 jaar zegt ze gedag: Mevrouw van Mackelenbergh

Aangezien mevrouw van Mackelenbergh volgend jaar met pensioen gaat, besloten we haar vragen te stellen over haar ervaring hier op school.

Wilt u eerst iets over uzelf vertellen? Ik heb zelf als kind op het Maurick College gezeten. Na het VWO heb ik op het conservatorium in Tilburg gestudeerd. Daarna ben ik begonnen met lesgeven op het Newman College in Breda en het Maurick College. Ik heb altijd piano gespeeld, ben met toneel bezig geweest, zelf gespeeld, carnavalsliedjes geschreven, orkesten gedirigeerd, koren gedirigeerd. Muziek is mijn passie!

Wat is uw mooiste ervaring op school? Mijn mooiste ervaring op school is het maken van de musicals en de muzieklessen geven. Maar ook de ontwikkeling van het daltonsysteem, dat was zeker een verrijking voor de muzieklessen. Ik ben ook heel blij met de muzieklokalen, leerlingen kunnen echt doen waar ze zin in hebben en we hebben een prachtige studio.

Wat is uw grootste blunder? Tijdens een CKV-les kwam er een keer iemand van de inspectie, en ik had een videofragment opgezet om filmisch iets te laten zien. Bij het klaarzetten van dat videofragment is iets misgegaan waardoor ik middenin een heftige scène belandde, wat niet de bedoeling was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de kinderen heb laten afkijken. Ik dacht: het is flauw om het nu af te zetten.

Wie zal u zich altijd blijven herinneren? Mijn eindexamenklassen blijf ik me altijd herinneren. Bovendien heb ik twee super collega’s: Coen Swinkels en Koert Dirks, de andere twee muziekdocenten. Verder werk ik veel samen met mevrouw Berkhout, die zal ik me dus ook blijven herinneren.

Hoe gaat u uw vrije tijd invullen? Ik ben momenteel een boek aan het schrijven, daar heb ik al 80 bladzijdes voor. Dus dat ga ik als eerste afschrijven. Ik vind het ook nog leuk om te gaan schilderen. Wat ik ook van plan ben om te gaan doen is reizen. De eerste reis die op de planning staat is Afrika met mijn jongste dochter. Dus ik wil echt nog mooie reizen gaan maken.

Wat gaat u missen aan de school? Het contact met de leerlingen ga ik absoluut missen. Dat houdt me jong en fris. Naar mijn idee kan ik goed met de leerlingen opschieten.

Wat wilt u nog kwijt voordat u deze school verlaat? Ik maak me zorgen om de toekomst van het vak muziek. We hebben de laatste jaren de wind niet mee. En dat geldt ook voor deze school. Ik vind het juist zo belangrijk dat leerlingen kunnen genieten van muziek. Dat vind ik de overkoepelende factor. Als je luistert naar muziek geeft dat je zoveel energie. Ik denk daarom dus dat de muzieklessen gewoon heel erg belangrijk zijn op school. En ik vind dat het door professionals moet worden gegeven. Dat mensen kunnen genieten van muziek en ermee bezig zijn vind ik het overkoepelende doel.