Wie was de maurick mol 2017/2018?

Twee jaar geleden, in het schooljaar van 2017/2018, begonnen we niet alleen met de schoolkrant, maar ook met onze eigen versie van het tv programma Wie Is De Mol? (Een programma over een groep leerlingen en docenten die opdrachten moeten uitvoeren en ‘geld’ in de pot moeten brengen. Maar, dat word allemaal gesaboteerd door ‘De Mol’, die probeert aan het einde van het spel zo min mogelijk ‘geld’ in de pot te hebben. En dat natuurlijk allemaal met een vleugje Maurick College.)

De Mol van dat jaar is nog niet officieel bekend gemaakt, maar de Mol van dat jaar heeft wel een berichtje voor ons achtergelaten! Kun jij raden wie het is?


Hier een bericht van de eerste en tot nu toe enige MaurickMol!

Let goed op want dit gaat over een web van intriges, valse bondjes, op-het-verkeerde-been-zet-acties, Molgeld-verduistering en toneelspelen tot de laatste snik.

Renate Vermeulen, Edwin Oude Engberink, Robert Tulp en een grote groep leerlingen (reeds geslaagd!) heeft twee jaar geleden Wie is De Maurick Mol georganiseerd (WiDMM). Een enOrm succes, een hilarisch gebeuren! De kandidaten, een mooie mix van docenten: Menno Deelen; Patrick Embregts; Jeanne Steinhage; Koen van der VeLden; Kristel Molenkamp; Dirk BolEij; Maurice Welter; JeNnifer van Loon; Rosan Kolff; Max van den Broek; Carmen van Uden; Storm van de Rijdt; Audrey Kerklaan; Hilde Koning met elKaar op zoek naar De Maurick Mol.

De opdrachten waren top, rennend door de school op zoek naar aanwijzingen en/of MOLgeld, het oplossen van lastige puzzels en mAffe vragen.

De mol kreeg natuurlijk van tevoren aanwijzingen, die hij dan zonder dat het teveel opviel kon verzilveren in ‘de goede antwoorden’! 

Het originele spel , met vragenlijst van te voren, muziekje en al, is erg goed nagedaan, maar dan met opdrachten die om en in school gedaan konden worden natuurlijk! En jawel, iedereen had ook een echt Molboekje! (Daar hoefde ik natuurlijk niet al te veel in te schrijven…).

Meld je aan om mee te doen als kandidaat, het is onweerstaanbaar leuk en onvergetelijk! Of meld je aan als lid van de organisatie: 

Wat je ook gaat doen: je leert leerlingen en collega’s weer eens op een totaal nieuwe, vooral zeer graPpige, manier kennen!

De eerste winnaar van WiDMM is Menno Deelen, hij heeft als enige de Mol ontmaskerd!!! Daarvoor hulde!

Maar wie o wie was nu de MOL?

Lees de tekst goed, what’s in the name!

De Maurick-MOL


En, weet je het al? Heb jij uit de tekst kunnen ontcijferen van wie dit berichtje afkomstig is? Wie Is De Mol van het Maurick College? De Mol die in 2017/2018 de hele school op zijn kop zette?

En wie word volend jaar eigenlijk de Mol? (Volgend jaar heet het programma ‘De Saboteur’ in plaats van ‘Wie Is De Maurick Mol’!) wil je ook mee doen? Meld je dan aan! Iedereen is welkom!

Nog steeds, na twee jaar, willen we het antwoord weten op deze ene vraag.. Wie… Is… De Mol…