Moestiende van de maand!

Wisten jullie dat er een moestuin op onze school is? Nee? Wij hebben meneer van Heeswijk geïnterviewd over de moestuin!

Wat vind je zelf van de moestuin?

Dat wij een moestuin hebben vind ik een meerwaarde voor de school, omdat wij daarmee biologie ook in de lente- en zomermaanden buiten kunnen gaan beleven.  Het is fijn dat wij flink wat ruimte hebben voor een kas en een moestuin. Als wij het bij biologie hebben over bloemen, of over vruchtvorming en dergelijke, ga je gewoon naar buiten toe om het in levende lijve te zien. Dat is veel leuker dan plaatjes in een boek bekijken.

Wat wordt er allemaal gedaan in de moestuin?

Momenteel wordt er niet zo veel gedaan want het is winter, maar in het voorjaar gaan we daar sla planten. Ook tomaten, komkommer en courgette. Of prei, boerenkool en bloemkool. Eigenlijk van alles.

Wat vind je zelf het leukste aan de moestuin?

Wat ik leuk vind aan de moestuin is dat het een heel mooi plekje is buiten. Als je bijvoorbeeld bij het forum staat, en je ziet een tuintje liggen met een vijver, en de bloemen in de tuin. Het is niet alleen de moestuin zef, het is het hele plekje waar je lekker buiten kan zijn. Dat het zonnetje dan schijnt en je dan lekker kan wroeten in de grond samen met de leerlingen. Dat is gewoon heel leuk.

Hoe vind je het dat sommige mensen niet weten dat er een moestuin is?

Dat vind ik jammer. Want iedereen ziet het. Iedereen ziet vanuit het forum dat daar een tuinkas staat, iedereen ziet vanuit de lokalen bij Nederlands, en Engels dat er daar iets gebeurt, en dat er daar in de zomer ook leerlingen lopen. Dus dan kan je je als leerling afvragen, waarom lopen die daar? En misschien heb jij als leerling hier op school zelf wel groene vingers en vind jij het leuk om buiten dingen te doen. Dat zou hier op school ook kunnen. Dan kun je hier in dalton naar buiten gaan en je eigen groenten verbouwen. En het natuurlijk ook mee naar huis nemen!

Wil jij zelf ook in de moestuin werken? Dat kan! Mail dan naar Mvr. Boertjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s