Profielwerkstukken naar IJsland

Op het Maurick College krijg je vaak de kans om een reis aan je profielwerkstuk te koppelen. Dit is dan ook precies wat wij, Lotte van de Plas, Anne van Wel, Jainy Marquenie, Alyssia Marquenie, Juliëtte van de Schoor, Stephanie Mingels en Rosan Kolff hebben gedaan. Met drie verschillende profielwerkstukken* zijn wij in de meivakantie naar IJsland afgereisd en hebben hier een leuke en leerzame week gehad.

Om te wennen aan het koude weer zijn we de eerste dag op zoek gegaan naar walvissen en hebben deze ook gezien! Hierna begon het schoolprogramma.walvis

We zijn naar twee verschillende energiecentrales geweest waar de energie steeds op een andere manier werd opgewekt; met water of met warme stoom die uit de grond omhoogkwam. Hierna hebben wij ook nog een bezoek gebracht aan kassen waar ze de overige hitte van de stoom gebruikten om de kassen te verwarmen.

Later in de week zijn wij met leerlingen van de school waar we verbleven naar een rivier gegaan en hebben hier invertebrate fauna uit het water gevist. Deze hebben we hierna bekeken onder de microscoop om zo een beter beeld te krijgen van het ecosysteem in de betreffende rivier.  rivier

Na al deze educatieve programmaonderdelen hebben wij ook nog een tour gedaan om toch nog enkele cliché toeristenattracties te zien. Zo zijn wij met die tour langs de Strokkùr-geiser gekomen en langs de Gullfoss-waterval. Natuurlijk kun je dan het landschap niet overslaan, dus de tourroute had ook hier een momentje voor ingepland.

Helaas was het te laat in het seizoen om nog het noorderlicht te zien, maar des te meer een reden om terug te gaan!

*Blue Energy, het noorderlicht en geothermal energy

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s