Alle CKV-klassen naar Soldaat van Oranje

Afgelopen woensdag 11 april gingen alle klassen havo en vwo 4 met CKV naar de musical Soldaat van Oranje. Een totaal van 244 leerlingen en leraren.

Soldaat van Oranje speelt al sinds 30 oktober 2010 in een 360⁰ draaiend theater. De musical speelt in een vliegtuighangar in Katwijk. De hangaar is speciaal voor de voorstelling omgebouwd. De hoofdrol van Eric Hazelhoff Roelfzema werd gespeeld door Theo Martijn Wever. Het verhaal gaat over de Leidse student Eric die in verzet komt tegen de Duitsers, terwijl zijn vriendengroep wordt verscheurd door de oorlog.

De musical was niet echt leuk te noemen volgens de leerlingen, eerder indrukwekkend en mooi. Het verhaal is inspirerend maar wel heftig. Als je op het toneel ziet dat er iemand wordt neergeschoten maakt dat wel indruk op je. Het doel van het dagje uit was leerlingen ervaring te geven over de Tweede Wereldoorlog en kennis te laten maken met de kunstvorm musical.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s