Parijs Reis 2018

ParijsOp zondag 11 maart zijn wij met tien leerlingen en Mevrouw Huijbregts naar Parijs gegaan voor een heel leuke uitwisseling met een high school in een voorstadje van Parijs genaamd Courbevoie. Toen we op zondagochtend allemaal om 09.30 op het station in Den Bosch stonden was iedereen klaar om te gaan. De treinreis was erg gezellig en toen we ’s middags in Parijs op het station aankwamen werden we hartelijk ontvangen door de Fransen.
Die zijn die middag met z’n allen nog bij een groot winkelcentrum geweest, waarna we onze eigen weg vervolgden naar het huis waar we voor de week zouden verblijven.

Op maandag kwamen we om 09.00u op school aan om daarna met de trein richting de Champs Elysees en vervolgens naar de Eiffeltoren te gaan. We zijn naar de tweede verdieping van de Eiffeltoren geklommen en daar hebben we over de stad uitgekeken.
Op dinsdag stond alles in het teken van Montmartre. In de ochtend hebben we de film Amélie Poulain gekeken die opgenomen is in Montmartre. ’s Middags zijn we samen met de Fransen naar Montmartre gegaan om de wijk te bekijken en door middel van vragen er meer over te weten te komen.

Op woensdag hebben we op de Franse school twee keuzelessen gevolgd, waarbij we konden kiezen uit wiskunde, Frans en filosofie. Daarna hebben we samen met de Franse docent meneer Gross en mevrouw Huijbregts een Engelse les gehad waarbij we mochten praten met de Franse leerlingen. In de middag hebben we een ronde door Parijs gelopen om allerlei bezienswaardigheden te bekijken waarbij de Franse leerlingen iets hadden voorbereid om over te vertellen. Hierbij hebben we de onder andere de Notre Dame en de Saint-Sulpice gezien.

Op donderdag zijn we naar Le Petit Palais geweest en daar hebben we Nederlandse schilderwerken over Parijs gezien. ’s Middags zijn we naar Le Marais gegaan, dit is een oud deel van Parijs waar we weer door middel van vragen meer te weten zijn gekomen over deze oude wijk.
Op vrijdag zijn we naar het paleis van Versailles gegaan. We hebben daar de mooie tuin mogen bezoeken, maar ook verschillende kamers in het paleis zelf, zoals de spiegelzaal. ’s Avonds is iedereen zijn eigen weg gegaan. Zo is er een groepje in Parijs wat gaan doen, anderen zijn thuis gebleven met de Franse studenten.

Op zaterdag was het de bedoeling dat iedereen wat met de Franse gezinnen ging doen. Ik ben zelf naar het Louvre geweest om onder andere de Mona Lisa te bezoeken. Anderen zijn een dagje de stad in geweest. Op zondag stond iedereen om half drie op het station om weer met de trein naar huis te gaan. We vonden het allemaal jammer om naar huis te gaan, want ik spreek voor iedereen als ik zeg dat we een ontzettend leuke week hebben gehad.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s