Van K3 tot docent Nederlands, een vragenuurtje met Sanne Brugman

Wilt u eerst iets over uzelf vertellen?

Ik ben Sanne Brugman, 24 jaar oud en ik geef Nederlands. Ik heb hiervoor op het Willem II College in Tilburg les gegeven. In mijn vrije tijd zing en reis ik graag.

Hoe bent u bij Het Maurick College gekomen?

Zelf heb ik vroeger op een daltonschool gezeten en toen ik les ging geven op reguliere scholen miste ik het daltonsysteem, dus ben ik dat weer gaan zoeken.

Hoe was uw eerste dag op onze school?

Op de eerste dag had ik op mijn Instagram een foto gezet met als beschrijving: ‘Niet alleen brugklassers vinden het spannend, nieuwe docenten zijn ook hartstikke zenuwachtig! Nieuw gebouw, nieuwe leerlingen, nieuwe collega’s…… #wishmeluck’ en zo voelde het ook echt.

Wij hebben gehoord dat u auditie heeft gedaan voor K3, kunt u ons daar iets over vertellen?

Ik vond K3 altijd al heel leuk, misschien iets te leuk… Ik had een K3-klok, K3-etui, K3-kapstok… Ik was 18! In die tijd was ik bezig met docent worden op de universiteit, maar onderdeel uitmaken van K3 was toch altijd mijn grote droom. Ik dacht: dat kan niet, want ze bestaan al… en toen gingen ze uit elkaar! Dus ik meldde me aan, samen met 6.000 anderen. Door online formulieren in te vullen en foto’s en video’s te sturen hebben ze een selectie gemaakt van 500 meisjes die op auditie mochten komen. Hier moesten we een monoloog houden en een liedje zingen. Van deze 500 mochten er 100 door naar de tv-audities, maar hier zat ik jammer genoeg niet bij. Ik denk zelf dat het komt omdat ik super zenuwachtig was!

Doet u nog meer met zingen?

Ik zing in een koor en ik help mee met de musical hier op school. Artiest worden hoeft van mij niet meer, het was K3 of niets. Het lijkt me nog wel leuk om iets met dirigeren te doen.

Wat is het leukste dat u tot nu toe heeft meegemaakt op deze school?

Voor de spreekbeurten van de eerste klas had ik de leerlingen gevraagd of ze een origineel begin wilden bedenken. Een paar meiden begonnen met het zingen van een K3-liedje, met een dansje erbij. Het leukste was dat ze niet eens wisten dat ik auditie had gedaan voor K3!

Heeft u wel eens een blunder gemaakt voor de klas?

Mijn allereerste les als docent ooit had ik het over wederkerende werkwoorden. Ik legde uit dat er verplichte en niet verplichte zijn. Bij ‘ik was me’ is het niet verplicht, want je kan ook zeggen ‘ik was jou of ik was hem’, maar bij ‘ik schaam me’ is het wel verplicht, want je kunt niet zeggen ‘ik schaam hem of ik schaamhaar’. Heel de klas lag dubbel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s