25e Maurick Muziek Concours groot succes!

De sectie muziek organiseerde afgelopen vrijdag 17 november alweer voor de 25e keer het Maurick Muziek Concours. Een muzikale wedstrijd waarin alle leerlingen van onze school mogen laten zien en vooral horen wat zij in huis hebben op muzikaal gebied.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s: Ton Stappers

21 leerlingen begaven zich een voor een, met lichte zenuwen, op het podium om hun nummer aan de jury én het volle Forum te laten horen. Verschillende genres en instrumenten kwamen voorbij. De afwisseling zorgde voor een leuke, gezellige en verrassende avond.

Vanwege het 25-jarig jubileum traden ook verschillende oud-winnaars op. Er waren optredens van Morena Brouwers (zang), Isabelle Hendriks (zang en piano), Willemijn Smeets (zang), Marloes van de Hurk (Bugel) en Eva van der Donk (zang). Maar ook van langer geleden waren winnaars uit het hele land gekomen om op te treden, namelijk Desmos Horn (Vibrafoon)  Nick van der Schoot (piano), Alex van den Berg (viool) en tot slot musicalster Wieneke Kopla (zang).

Na alle optredens ging de elfkoppige jury in beraad en traden het Selectiekoor, onder leiding van meneer Swinkels, en de musicalcast op (te zien in Theater de Speeldoos Vught 15, 16 & 17 Maart 2018).
Ook werd er tijdens de pauze door burgemeester Van de Mortel het gedeeltelijk nieuwe lichtplafond onthuld. Lees ook hierover meer in het nieuws overzicht. De catering werd deze avond uitstekend verzorgd door de de leerlingen van Zorg en Welzijn.

Tijdens de prijsuitreiking sprak de jury lovende woorden over alle deelnemers. Het is niet niks om zomaar op te treden op zo’n groot podium! Uiteindelijk vielen de volgende leerlingen in de prijzen:
Bovenbouw
1. Nicole Rabou (saxofoon, V6D)
2. Saskia Koster (zang, V5C)
3. Eva van Os (piano, V6D)
Onderbouw 
1. Maurits Bouma (piano, GY3A)
2. Do Klerx (marimba, AT3A)
3. Anouk van Geene (piano, AT3B)

Het was een ontzettend leuke, muzikale avond waar veel talentvolle leerlingen van zich hebben laten horen. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar deelname! Speciale dank aan meneer Swinkels die meerdere leerlingen begeleidde op piano!

Andere deelnemers waren:
Onderbouw:
Floortje van Esch (klarinet, BR1D)
Loes Swinkels (klarinet BR1J)
Noor Bouma (piano, GY1A)
Sven Kapteijns (drums, GY2A)
Esme Huveneers-Bacon (zang, ukelele, GBR2)
Merel Stensen (zang, H3B)
Sanne van Geene (zang, H3B)
Frederique Schutselaars (zang, piano, AT3B)
Jennifer van Loon (zang, AT3C)
Giel Swinkels (trompet, GY3B)
Bovenbouw:
Lisanne Bosman (zang, piano, V4C) en Lisa Uiterwaal (zang, T3B)
Fay Jansen (zang, H5A)
Ellemijn de Weirdt (dwarsfluit, H5D), Anne Swinkels (viool, V6E), Nicole Rabou (saxofoon, V6D) en Eva van Os (piano, V6D)

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s