Interview met Nadine Parihala

Wat wilt u over uzelf vertellen? 
Ik ben Nadine Parihala ik ben 33 jaar oud en ben al 10 jaar docent. Ik heb 2 dochters (9 maanden en 3 jaar). Ik doe aan kickboksen en yoga en ik hou van reizen, eten en lezen.

Hoe was uw jeugd? 
Ik heb wel een fijne jeugd gehad. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik drie jaar was. Ik woonde bij mijn moeder met mijn oudere broer.  In het weekend bleef ik bij mijn vader dan kwam heel mijn familie, dat was echt heel gezellig altijd. Zelf zat ik heel lang op paardrijden. Als ik terugkijk heb ik wel een goede basis als jeugd gehad. Ik heb me altijd heel geliefd gevoeld.

Waarom wilde u docent worden? 
Eerst wou ik een basisschooljuf zijn, maar het leek me leuker om met pubers om te gaan. En ik wilde me verdiepen in één vak en niet in meerdere.

Wat  doet u allemaal op onze school?
Ik ben een docente Nederlands, en coördinator van de eerste klas. Ik stuur de mentoren aan. Ik geef voorlichting aan ouders op basisscholen in december en november en ook tijdens de Open dag en ik heb veel contact met ouders van de leerlingen uit de brugklas. Daarnaast ben ik ook zorgcoördinator van klas 1 en 2.

Hoe was uw eerste dag als docent? 
Ik was echt héél nerveus. Het zweet stond op mijn rug. Maar voor de rest was mijn eerste dag wel goed gegaan. Die spanning heb ik wel 2 jaar gehad tijdens mijn studie. En ieder jaar vind ik mijn eerste lessen ook weer spannend.

Deed u ook nog iets anders voor u docent was?
Ja ik studeerde rechten, en was 1 jaar receptioniste. Maar toch werd ik docent en dat heeft  goed uitgepakt.

Wat moest u doen als receptioniste?
Ik moest de telefoon opnemen, en moest de post verwerken en verdelen. Maar ik ben ermee gestopt omdat het niet uitdagend genoeg was. Het was een soort tussenjaar, zodat ik echt kon bepalen wat ik wilde studeren na het VWO.

Bent u het eens of oneens over de docenten van de basisscholen die in opstand komen?
Ik ben het er helemaal mee eens. Ik vind dat ze een zware baan hebben en het erg druk hebben. Wij geven maar één vak maar zij geven bijna alle vakken. En ik vind dat ze hetzelfde salaris moeten hebben als wij, want zijn hebben dezelfde opleiding als wij gevolgd maar starten een niveau lager qua salaris.

Hoe verliep uw middelbare school toen u klein was? 
Nou, in het begin wel goed maar in de bovenbouw maakte ik te weinig huiswerk, ik kwam vaak te laat, en soms spijbelde ik ook en daar werd mijn mentor erg boos over, maar voor de rest ging het wel goed. Uiteindelijk ging ik beter mijn best doen en heb ik gelukkig mijn diploma gehaald.

Wat was uw grootste blunder op school als docent? 
Dat ik midden in het forum uitgleed toen het heel druk was, oeps!

En als laatste wat vindt u goed van uzelf?
Moeilijk, ik denk dat ik de kinderen altijd wel een gevoel probeer te geven dat ik ze hoor en zie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s