Interview met mevrouw Van Os

Kevin en ik

Ik ben Joyce van Os, ik ben 28 jaar. Ik geef geschiedenis en Duits. Ik heb zelf ook hier op school gezeten en ik ben sinds 2012 docent op het Maurick College. Ik ben daarvoor één jaar stagiaire geweest en dus vijf jaar docent.

Ik wist al op hele jonge leeftijd dat ik docent wilde worden. Ik vind geschiedenis en Duits de leukste vakken. Ik heb geschiedenis gestudeerd, omdat ik dat het leukste vind. Na mijn universitaire opleiding heb ik een HBO-opleiding gedaan, omdat ik het anders niet met school kon combineren. Dat ik Duits heb gestudeerd was eigenlijk mazzel, omdat ik geen baan kon krijgen als geschiedenisdocent, maar wel als Duits docent.  Ik zou heel graag nog willen promoveren.

‘Ik was vroeger als kind heel erg verlegen, dus het is echt een wonder dat ik nu voor de klas sta.’

Mijn hobby’s zijn koken, terrassen, lezen en schilderen. Mijn sterke kanten zijn dat ik  bijna altijd vrolijk ben en dat ik echt een doorzetter ben. Mijn zwakke kant is dat ik heel ongeduldig met mezelf ben.

Als ik geen docent was geworden was ik waarschijnlijk aan de slag geweest als cultuurhistoricus. Ik was vroeger als kind heel erg verlegen dus het is echt een wonder dat ik nu voor de klas sta. Ik vind pubers echt het leukste volk op aarde, omdat ze makkelijk in omgang en erg vlot zijn.

‘Ik vind pubers echt het leukste volk op aarde.’

Mijn leukste klassen die ik heb gehad zijn al mijn mentorklassen en HA3C van twee jaar geleden, die klas is stiekem toch één van mijn favoriete klassen. Ik geef op dit moment in de onderbouw les: in klas 2 en 3 op alle niveaus.

Het leukste moment wat ik hier op school heb meegemaakt is twee jaar geleden. Er werd een  leerling ziek, dus ik ging met haar mee naar de coördinator en toen ik tien minuten later terug kwam stonden enkele leerlingen zelf les te geven. Op zo’n moment weet je dat je een goede band hebt met de leerlingen.

Ik denk dat mijn betrokkenheid bij de leerlingen en een fijne en leuke les ervoor zorgt dat leerlingen mij een leuke docent vinden. Wat ik vaak over mij hoor is; “die kleine” of “Vosje” (omdat een leerling dacht dat ik Van Vos heette). Ik noem heel veel leerlingen ‘lieverd’, ook soms omdat ik de naam van de leerling niet weet.

‘Die kleine’ of ‘Vosje’

Ik doe mee aan de race om de Jonge Historicus van het jaar 2017 te worden. Ik ben daarvoor genomineerd door mensen waardoor ik dus naar de eerste ronde mocht. Daarna kreeg ik ineens een mailtje dat ik door was naar de tweede ronde. In de tweede ronde moest ik een soort sollicitatie doen. En nu ben ik door naar de finale en moet ik een pitch gaan houden van 90 seconden. Dat wordt even wennen aangezien ik gewend ben om 45 minuten te praten in de les.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s