Gymnasium 4 op studiereis naar Griekenland

AtheneDe week voor de herfstvakantie is het voor de gymnasiumleerlingen uit klas 4 tijd voor een supergave reis. Pas voor de tweede keer vindt de reis naar Griekenland plaats voor de leerlingen Latijn en Grieks.

Op zaterdag 7 oktober vliegen de leerlingen, onder begeleiding van de docenten oude talen, naar Athene. De reis van zes dagen is gevuld met bezoekjes aan alle hoogtepunten van Griekenland. De eerste twee dagen is er een bezoek aan Athene, met een stadswandeling, het Akropolismuseum, de Agora (het politieke centrum), de Akropolis, (het godsdienstig centrum) en het Dionysostheater op het programma. Daarna reizen de leerlingen verder naar Korinthe en Mykene.
In Mykene woonde, volgens de verhalen, de Griekse held Agamemnon. Ook is er een bezoek aan Olympia, bekent van de Olympische Spelen, en gaan ze naar Delphi. In Delphi woonde de priesteres van Apollo die erg bekend was om haar voorspellingen.
De leerlingen moeten op verschillende plaatsen “referaten” houden. Hierin vertellen zij over alles wat er op de plek te zien is en wat er in het verleden zoal is gebeurd.

GriekenlandHet was een erg vermoeiende reis, met een vol programma. Omdat de leerlingen een rondreis maakten langs heel klassiek Griekenland sliepen ze telkens ergens anders en legden ze veel kilometers af in de bus. Maar het was ook ontzettend gezellig en erg leerzaam. Het was gaaf om alle dingen die je in vier jaar hebt geleerd bij Latijn en Grieks ook eens met eigen ogen te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s