Een jaar in het buitenland, een interview met de Italiaanse Fabio Castaneda Restrepo.

FabioOm te beginnen, wil je iets vertellen over jezelf?
Ik ben Fabio Castaneda Restrepo en ik ben 17 jaar oud. Ik kom uit Verona, Italië en ben half Italiaans en half Colombiaans. Mijn hobby’s zijn reizen, naar muziek luisteren, muziek maken en dansen. Voor één jaar ben ik leerling hier op het Maurick College. Ik woon bij een gastgezin in Vught en zit in V4C.

Waarom heb je besloten om een jaar op studiereis te gaan?
Ik heb besloten een jaar op studiereis te gaan omdat ik vind dat je een land pas echt goed leert kennen, de cultuur en het leven daar, als je er een paar maanden bent. Dan pas krijg je als je thuiskomt het gevoel dat je reis volledig is geweest, dat je er echt hebt gewoond en je weet hoe het leven daar is.

Waarom heb je gekozen voor Nederland en specifiek deze school?
Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in de cultuur in Noord-Europa en de verschillen in cultuur tussen het zuiden en het noorden wilde weten. Verder kon ik niet kiezen waar ik terecht kwam. Ik had net zo goed aan de andere kant van Nederland kunnen zitten. Als gaststudent kies je geen gezin waar je een jaar bij gaat wonen, maar het gezin kiest jou.

Hoe vind je het hier in Nederland en hier op school?
Ik vind het heel leuk hier, ik heb heel veel nieuwe en verschillende mensen ontmoet en de leraren en de leerlingen hier op school zijn heel aardig. Ze helpen me bijvoorbeeld met het huiswerk en houden er rekening mee dat ik niet zo goed Nederlands spreek.

Wat is je favoriete vak hier op school en wie is je favoriete docent?
Mijn favoriete vak is wiskunde en mijn favoriete leraar is meneer Beniers van economie. Hij is mijn favoriete leraar omdat hij me heel goed helpt bij economie aangezien ik dat nog nooit heb gehad en het best moeilijk vind.

Kon je al wat Nederlands spreken voordat je hier heen kwam of heb je alles hier geleerd?
Ja, ik kon al wat Nederlands spreken voordat ik hierheen kwam. Ik heb namelijk een online cursus gevolgd toen ik nog in Italië was en ik heb de app Duolingo gebruikt. Ook helpt het dat ik nu elke dag les heb in het Nederlands en Nederlandse boeken lees.

Wat is het grootste verschil tussen de school hier en jouw school thuis?
Om te beginnen is de school hier veel groter, wij hebben maar 1.000 leerlingen. Verder heb je hier op school alle vakken. In Italië hebben we gespecialiseerde scholen. Zo heb je scholen voor science, oude talen, mechanica en koken. Ook is er het verschil dat je in Italïe altijd bij dezelfde mensen zit. Je hebt geen clusters en we blijven de hele dag in hetzelfde lokaal zitten.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s