Uitwisseling met Aberhart High School Calgary, Canada

CanadaAl voor de 6e keer vond afgelopen week een uitwisseling plaats met de Aberhart High School uit Calgary Alberta, Canada. Leerlingen die het vak DELF (Frans+) volgen doen mee aan deze uitwisseling om hun blik op de wereld te verbreden en om de kennis van de Franse taal te vergroten.

Afgelopen mei zijn de leerlingen, Isabel (V4A), Emma (V5B), Saskia, Lotte, en Sterre (V5C) en Marte (V5D) naar Canada geweest. Daar hebben ze 10 dagen van de Canadese cultuur mogen proeven en nu was het voor hen de beurt om 14 Canadese leerlingen iets van de Nederlandse taal en cultuur te leren. Ook Lode (V5C) was een van de leerlingen die thuis 2 uitwisselingsstudenten ontving.

Vrijdag 22 september kwamen de Canadese leerlingen aan op Schiphol. In het weekend was er geen programma van school en konden de gastgezinnen hun leerlingen wat van de omgeving laten zien.
Vanaf maandag bezochten de Canadese leerlingen met de leerlingen van het Maurick belangrijke Nederlandse steden. Het Anne Frankhuis in Amsterdam, het Maurits Huis in Den Haag en de historische binnensteden van Gouda en Den Bosch werden bezocht. Daarnaast werd er ook tijd vrijgemaakt om langs te gaan bij Kamp Vught en Regina Coeli.

Wat de Canadese leerlingen heel bijzonder vinden is dat wij ’s ochtends chocolade op onze niet getoaste boterhammen strooien en we daar niet dik van worden! Dat iedereen zich hier verplaatst per fiets vindt men wonderbaarlijk. Zelf omaatjes die op de fiets boodschappen gaan doen, dat zou in Canada nooit kunnen. De Nederlandse taal lag de meeste Canadezen niet zo goed, dus er werd vooral Frans gesproken.

De uitwisseling met Calgary heeft, ondanks dat deze stad net buiten het Franstalige gebied van Canada ligt, de leerlingen de unieke kans geboden om hun kennis van de Franse taal te verbeteren. Dit dankzij de leuke activiteiten hier en in Canada!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s